Ett enkelt sätt att skapa din egen glögg/gluhwein. Börja med mindre socker och smaka av eftersom om du vill ha en torrare glögg.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid15 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Drycker
Keyword: glögg, gluhwein, jul, varm dryck
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1,5dlvatten
0,5dlsocker
1påseglöggkryddor37 gram
skalet av 0,5 citron
1flaska rött vin
Instruktioner
Smält sockret i vattnet i en kastrull på medelvärme.
Tillsätt kryddor och citronskal. Rör om hela tiden.
Tillsätt vinet och värm försiktigt i ca 15 min. Låt det inte börja koka. Om den inte ska drickas genast kan du dra kastrullen från plattan och åta drycken stå och dra åt sig smak så länge som möjligt.
Värm drycken igen just före servering.
Sila bort kryddorna och häll upp glöggen i en kanna.