Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.32
from
16
votes
Krämig pasta med salsiccia
Enkel och lyxig pastarätt som du gör på en halvtimme!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italienskt
Keyword:
enkel, gräddig, krämig, pasta, salsiccia
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
250
gram
pappardelle
gärna Zeta
300
gram
salsiccia
gärna Ica Selection
2
msk
olja
1
bananschalottenlök
finhackad
2
dl
grädde
1
dl
vitt vin
torrt, oekat
0,5
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
15
körsbärstomater
delade
0,5
kruka
basilika
till servering:
svartpeppar
parmesan
Instruktioner
Koka pastan i väl saltat vatten enligt instruktionerna.
Snitta upp korvarna och ta bort skinnet. Dela upp i mindre bitar och rulla, eller kläm smeten hastigt till mindre bollar.
Hetta upp olja i vid stekpanna och fräs löken på hög värme.
Sänk värmen och stek korvsmetsbollarna i ca 5 min.
Häll på grädde, vin, salt, peppar och tomater. Låt puttra och smaka av.
Riv basilikablad med händerna och släpp i. Rör om och smaka av igen.
Rör i pastan och låt koka ihop ca 3 min. Häll i lite mer mjölk eller grädde om det blir för torrt.
Servera med extra svartpeppar och riven parmesan.