Vildsvinsfiléer är små och kan stekas färdiga i stekpanna.
Förberedelser3 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Stektermometer
Ingredienser
2msksmör
250gramvildsvinsfilérumstempererad
0,5tsksalt
2krmpeppar
Instruktioner
Ta fram filén i god tid så att den är rumstempererad när du börjar.
Stick in en stektermometer genom en filé.
Bryn smör i en stekpanna.
Bryn filéerna runt om och passa på att salta och peppra.
Sänk värmen till låg och låt filéerna eftersteka. Vill du ha rosa kött ta upp dem när de är på 63 grader. Vill du ha genomstekt vänta tills termometern visar ca 68 grader.
Ta upp ur pannan och låt vila minst 3 min innan du skär upp filén. Då går de upp ett par grader till.
Servera gärna med potatisgratäng eller hasselbackspotatis, svampsås, inlagd gurka och lingon.