Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4
from
3
votes
Syltkakor
De godaste småkakorna är enkla att lyckas med. Halvt recept blir 15 st.
Förberedelser
40
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Bakat
Portioner:
30
kakor
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
200
gram
smör
4,5
dl
mjöl
1
dl
socker
1
dl
sylt
gärna hallonsylt
Instruktioner
Arbeta ihop smör skuret i kuber, mjöl och socker till en jämn deg. Låt vila under plast i kylen i minst 30 min.
Sätt ugnen på 175°.
Ta fram degen och rulla bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en grop i varje kaka med ett finger.
Fyll gropen med sylt.
Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter.
Låt svalna på köksbänken ca 30 minuter innan du förpackar kakorna och provsmakar.