Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.49
from
33
votes
Enkel bearnaisesås – liten sats
Ett recept på supergod bearnaisesås för två personer, men du kan lätt dubbla receptet.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Såser
Kök:
Franskt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
75
gram
smör
0,5
schalottenlök
hackad
0,5
dl
vatten
1,5
msk
vitvinsvinäger
2
äggulor
rumsvarma
1
tsk
dragon i vinäger
1
krm
salt
cayennepeppar
eventuellt
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Koka upp vatten, vinäger och lök. Reducera till ca 1 msk återstår.
Sila av i en kopp med en tesil.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt äggulorna. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir ett fluffigt skum och börjar tjockna.
Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret, lite i sänder. Häll i en smal stråle samtidigt som du vispar ordentligt.
Om såsen blir för tunn kan du värma den försiktigt samtidigt som du vispar för att få den lite tjockare.
Tillsätt en tsk dragon i vinäger och 1 krm salt. Smaka av.
Har du cayennepeppar hemma kan du dofta över ett uns. Har du inte det går det bra ändå. Såsen blir underbart god!