En perfekt förrätt som du kan ha väl förberedd. Receptet dubblar du enkelt och blir av med hela förpackningarna.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid30 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Förrätt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
2rödbetorstora, eller 4 små
0,5pktfetaost75 gram
1dlcrème fraîche
2krmsalt
2nävarvalnötter
1krmsvartpeppar
Instruktioner
Skölj och skrubba rödbetorna rena från jord.
Kapa av blasten men spar någon cm för extra smak.
Koka under lock i saltat vatten ca 20 min beroende på hur stora betor du har. Känn efter med potatissticka. De ska inte vara al dente utan helt genomkokta.
Under tiden som rödbetorna kokar: Blanda fetaost, crème fraîche och salt till en någorlunda jämn crème.
Spola rödbetorna under kallt vatten. Gnid av skalet, blastbitarna och toppen av betorna. Använd gärna plasthandskar.
När de svalnat. Skiva rödbetorna tunt gärna på mandolin.
Lägg ut rödbetsskivorna i cirklar på tallrikar.
Klicka ostcréme i mitten av tallriken.
Rosta valnötter i het torr stekpanna, gärna gjutjärn. Hacka dem grovt och strö över betor och ostcrème.
Ta några tag med svartpepparkvarnen över hela tallriken och servera genast.