Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4
from 1 vote
Frittata med potatis och Västerbotten
Snabblagad rätt som är perfekt om du har lite kokt potatis i kylen.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
2
msk
smör
0,5
dl
rödlök
hackad
10
potatisar
kokta
0,5
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
1,5
dl
edamamebönor
6-7
ägg
2
msk
vatten
0,5
tsk
salt
2
dl
Västerbottensost
grovriven
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°.
Smält smöret i en stekpanna vars handtag klarar 150°.
Fräs först hackad lök, sedan potatis i bitar tills allt fått färg. Krydda och häll i bönorna. Låt dem fräsa med en stund.
Vispa upp äggen med vatten och salt.
Häll äggröran i stekpannan och rör om på medelvärme ca 10 min.
Häll över osten och ställ högt upp i ugnen ytterligare 10 min eller tills frittatan fått fin färg. Peppra lite till innan du serverar.