Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Asiatisk Cole Slaw
Ett perfekt och nyttigt tillbehör när du är sugen på asiatiska smaker.
Förberedelser
3
timmar
t
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
3
timmar
t
15
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Asiatiskt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
350
gram
spetskål
eller vitkål
1
tsk
salt
1
röd paprika
1
salladslök
1
kruka
koriander
Dressing:
0,5
dl
olja
neutral t ex raps
2
msk
jordnötssmör
1,5
msk
risvinsvinäger
1,5
msk
ljus soja
1
msk
riven ingefära
Instruktioner
Riv kålen på mandolin eller strimla fint med kniv. Lägg i en skål med 1 tsk salt och låt dra ur, gärna under press i mint 3 h.
Pressa ur så mycket vätska du kan från kålen.
Strimla paprika och salladslök fint. Blanda med kålen.
Blanda dressingen i en skål eller bunke. Rör tills du fått en slät dressing.
Blanda dressingen med salladen och toppa med färsk koriander.