En variant på Dalgona Coffee som fungerar utmärkt att servera som dessert. Receptet är för en drink men jag rekommenderar att göra skummet på dubbla mängden för att ha något att vispa.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid2 minuterminuter
Total tid7 minuterminuter
Måltid: Drinkar
Portioner: 1drink
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1msksnabbkaffe
1mskströsocker
1mskhett vatten
is
4clirländsk whiskey
1,5clsockerlag
4clmjölk
Instruktioner
Börja med att vispa ihop ett fast skum av snabbkaffe, socker och hett vatten. Vispa gärna i en hög bunke och i minst 4 min.
Fyll ett glas med is.
Häll i whiskey och sockerlag (eller agavesirap) och rör om.
Häll i mjölk och rör om igen. Toppa med kaffeskummet. Servera gärna med sugrör med skedar om du har då drinken skiktar sig.