En snabblagad rätt med mustiga smaker av chili, tomat, vitt vin, färsk basilika och oregano. Servera med färsk parmesan och kokt pappardelle.
Förberedelser15 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid25 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 6personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
700gramkycklingstrimlad
2mskolja
500gramchampinjonerskivade
2mskolja
1schalottenlök
2vitlöksklyftor
0,5tsksalt
2msktomatpuré
2krmsvartpeppar
1burkkrossade tomatergärna Mutti
1dlvitt vintorrt och oekat
1mskoregano
1röd chilifinhackad
1squashliten, i små kuber
1krukafärsk basilika
Instruktioner
Stek den sköljda och skivade svampen på hög värme i olja en stekpanna. Hetta samtidigt upp olja i en gryta.
Hacka lök och vitlök och fräs i olja i grytan på hög värme. När löken fått lite färg, tillsätt kycklingen och rör om tills kycklingen är brynt.
Salta och tillsätt tomatpuré och svartpeppar. Rör om och sänk värmen.
Häll i krossade tomater, vitt vin, oregano, chili, squash och den stekta svampen. Låt koka i fem minuter.
När du smakat av grytan med salt och allt känns nästan perfekt, ta grytan av spisen. Hacka basilikan och rör ner. Servera med pappardelle och parmesan.