Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Vegansk svamppasta
En enkel men supergod pastarätt som passar de flesta!
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
8
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
800
gram
pasta
t ex Trottole
2
schalottenlökar
stora
2
vitlöksklyftor
stora
3
msk
rapsolja
2
kilo
champinjoner
gärna skogschampinjoner
2
paket
iMat
13% från Oatly
0,5
msk
salt
1
tsk
svartpeppar
2
msk
Maizenaredning för ljusa såser
ev persilja till garnering
Instruktioner
Slå på en stor kastrull med pasta vatten. Salta.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan.
Skiva champinjonerna och fräs med löken tills all vätska avdunstat. Rör om så inte löken bränns vid.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
När svampen är stekt, tillsätt iMat, salt och peppar. Låt koka några minuter och smaka ev av med mer salt.
Rör ned maizenaredning och rör om. Låt koka ytterligare några minuter.
Servera antingen var för sig eller blanda pastan med såsen.