Superenkla och fantastiskt goda bullar med en deg som inte behöver knådas eller rullas eller köras i maskin. Jag skippade flagad mandel på mina bullar då jag är allergisk, men är du inte det bör du ha mandel på bullarna!
Förberedelser2 timmart
Tillagningstid8 minuterminuter
Total tid2 timmart8 minuterminuter
Måltid: Bakat
Portioner: 40st
Författare: Malin Turunen
Equipment
Bullformar
Ingredienser
Fördeg:
50gram jäst
2dlmjölk
4dlmjöl240 gram
Deg:
200gramsmörrumsvarmt
1dlströsockerca 90 gram
3äggmedelstora
6dlvetemjölca 360 gram
0,5tsksalt
Fyllning:
250gramsmörrumsvarmt
2,5dlströsocker
3tskvaniljsocker
Pensling:
1ägguppvispat med lite vatten och salt
Garnering
Mandelspån
Instruktioner
Fördeg: smula sönder jästen i en bunke. Häll på mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt vetemjöl och blanda allt till en deg. Låt jäsa under plast i ca 30 minuter.
Deg: arbeta in smör, socker, ägg och mjöl i fördegen. Arbeta ihop till en relativt jämn deg. Den kan fortfarande vara lite kladdig. Låt vila under plast under tiden som du gör fyllningen.
Fyllning: rör samman smör, socker och vaniljsocker. Lägg i en spritspåse. Ställ ut 40-50 bullformar på plåtar.
Spritsa 1/3 av fyllningen i bullformarna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två längder. Forma lite slarvigt till längder som delas i bitar, ca 1,5 cm breda.Lägg bitarna (utan att forma dem) i bullformarna.
Gör en grop i varje bulle och spritsa i resten av fyllningen. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna försiktigt med äggvispet. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter.