Att sylta, pickla och lägga in är olika namn på samma sak, ett bra sätt att ta tillvara på och bevara råvaror som till exempel svamp. Det blir ett perfekt tillbehör till vilt och patéer.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid1 dayd
Total tid1 dayd5 minuterminuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Svenskt
Portioner: 1burk
Författare: Malin Turunen
Equipment
Väl rengjord glasburk med tätslutande lock.
Ingredienser
1dlströsocker
0,5dlättiksprit 12%
1,5dlvatten
0,5tsksalt
200gramförvälld svampt ex kantareller eller trattkantareller
Instruktioner
Koka upp lagen med socker, ättika, vatten och salt. Rör om tills sockret smält.
Häll svampen i en väl rengjord burk med tätslutande lock.
Häll över den heta lagen och låt stå tills det svalnat.
Förvara i kylen ett dygn innan du serverar svampen. Den håller minst en månad i kylen.