Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Citronpasta med lax och räkor
Om du inte hittar pasta smaksatt med citron kan du ist tillsätta 0.5 msk finrivet citronskal i såsen.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
500
gram
räkor
frysta, oskalade
500
gram
lax
1
msk
olivolja
1
bananschalottenlök
1,5
dl
vitt vin
torrt
2,5
msk
hummerfond
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
2
dl
matlagningsgrädde
1
dl
mjölk
1,5
msk
Maizenaredning för ljusa såser
1
kruka
dill
400
gram
fusilli al limone
eller annan pasta
Instruktioner
Skala de tinade räkorna och lägg i en skål till garnering.
Sätt på en stor kastrull med pastavatten.
Värm oljan i en gryta och hacka löken fint. Fräs löken utan att den tar färg i cirka tre minuter.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Glöm inte att salta.
Skär laxen i kuber ca 1,5 x 1,5 cm.
I grytan med lök, tillsätt vitt vin, hummerfond, salt, peppar, grädde och mjölk och låt koka upp. Red med maizena.
Tillsätt laxkuberna och låt puttra på svag värme ca 5 min.
Hacka dillen och tillsätt hälften i såsen. Spara resten till garnering.
Gör i ordning tallrikar med pasta och laxsås. Toppa med räkor och dill. Servera genast.
Anteckning
Så här ser pastan ut som jag köpte. Väl värd att försöka finna! Bor du i Luleå finns den på Emporio Barattini i Strand-galleria.