Börja med att rosta pumpafrön i gryta utan fett i ca 4 min. När de poppar och doftar är de klara. Häll över i en skål.
Hacka chili och gul lök grovt. Häll i grytan tillsammans med kycklinglår, buljong, tomatillos utan spad, oregano och salt. Koka allt under lock i 40 minuter.
Ta upp kycklingen med hålslev och dra i sär köttet med två gafflar.
Ta fram en blender och ta med en hålslev upp alla grönsaker och häll ner i kannan.
Tillsätt färsk koriander, pumpafrön och 2 dl av buljongen i grönsakerna. Mixa slät i några minuter.
Sila av resten av buljongen från grytan och ha den i en tillbringare.
Häll tillbaka den mixade purén i pannan och späd med hälften av buljongen.
Sila av majsen och spola under kallt vatten i ett durkslag. Tillsätt i grytan tillsammans med den strimlade kycklingen. Späd eventuellt med mer buljong. Låt koka i 15 min till. Smaka eventuellt av med mer salt.
Servera grön pozole i djupa skålar med alla tillbehör.
Anteckning
Det här behöver du beställa från Andale: Pozolemajs och tomatillos.
Den vita majsen är ett måste för en Pozole. Här gör jag den med tomatillos.