Jag har alltid gjort min carbonara med champinjoner eftersom jag älskar svamp. Vill du göra en vegetarisk version dubblar du svampen och saltar rejält när du steker den.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid20 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 4personer
Ingredienser
400gramspaghetti
250gramrimmat stekfläskeller bacon
400gramchampinjoner
0,5tsksalt
100grampecorinoeller parmesan, finriven
2ägg
2äggulor
2krmsvartpeppar
pecorinoeller parmesan
Till servering
4äggulor
svartpeppar
Instruktioner
Koka pastan i välsaltat vatten. Spara lite pastavatten när du silar av spaghettin.
Skölj och skiva svampen. Stek fläsket och svampen på hög värme. salta svampen.
Blanda ägg, äggulor och riven ost och svartpeppar.
Blanda pastan med fläsk och svamp.
Häll i äggblandningen och lite pastavatten till önskad krämighet.
Servera pastan rykande het med extra ost, svartpeppar och en äggula.