Många gäster? Ont om tid? Då är den här grytan ett toppenrecept! På 30 minuter har du en mustig kycklinggryta som du serverar med bröd och eventuellt vitt vin.
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 6personer
Ingredienser
1mskolja
2vitlöksklyftor
1gul lök
850gramkycklinglårfilé
2msktomatpuré
1/2msksalt
1tsksvartpeppar
1hönsbuljongtärning
2burkarhela tomaterà 400 gram, gärna Mutti
1dlvatten
2förpackingarstora vita bönorà 400 gram
1mskchilisåst ex. sriracha eller Cholula
1mskoregano
1tskrökt paprikapulver
1dlvitt vintorrt, oekat
1squashi små tärningar
1/2dltärnat rimmat fläskeller bacon, knaperstekt
Instruktioner
Hetta upp oljan i en gryta. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i oljan.
Putsa filéerna och strimla. Fräs med löken cirka fem minuter på hög värme.
Tillsätt tomatpuré, salt och svartpeppar och buljongtärningen och rör om.
Häll på tomater och sköljda vita bönor. Skölj ur tomatburkarna med 1 dl vatten och häll i grytan.
Krydda med chilisås, oregano och paprikapulver. Häll i vitt vin och fint tärnad squash och låt koka i 15 minuter.
Tillsätt fint tärnat, knaperstekt fläsk precis innan servering.