Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.25
from
4
votes
Stuvad vitkål med isterband
Klassiskt serveras isterband ofta med stuvad potatis, men testa äta dem med stuvad vitkål. Supergott!
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Portioner:
6
personer
Ingredienser
1
kg
vitkål
5
dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
dl
vispgrädde
1
dl
mjölk
1
msk
dijonsenap
0,5
tsk
salt
6
isterband
inlagda rödbetor
Instruktioner
Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta.
Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter.
Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.
Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Rör i senap och smaka av med salt.
Snitta isterbanden i skinnet. Stek dem på medelvärme i cirka 8 minuter.
Servera isterbanden med den stuvade kålen och inlagda rödbetor.