Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.67
from
3
votes
Stuvad vitkål till rimmad lax
Till rimmad och gravad lax är det så gott med stuvad potatis. Men här är en variant med stuvad vitkål som funkar lika bra.
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Portioner:
6
personer
Ingredienser
1
kg
vitkål
5
dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
dl
vispgrädde
1
dl
mjölk
2
msk
Maizena redning för ljusa såser.
0,5
tsk
salt
1
msk
gräslök
hackad, eller dill
Instruktioner
Hacka vitkålen i små bitar.
Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta.
Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter.
Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.
Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Smaka av med salt.
Rör ner hackad gräslök eller dill. Spara lite att lägga på toppen.
Servera till rimmad eller gravad lax.