Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Klassisk kantarelltoast
Det enklaste är ibland det godaste. Svamp, grädde salt och peppar blir bästa svampstuvningen att ha på grillad toast.
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Portioner:
4
toasts
Ingredienser
1
bananchalottenlök
2
msk
smör
400
gram
kantareller
och/eller trattkantareller
1/2
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
1
dl
vispgrädde
2
dl
mjölk
3
msk
maizena redning för ljusa såser
4
skivor
bröd
ljust
ost
lagrad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och fräs den i smör i kastrull eller gryta, utan att den tar färg.
Häll i den rensade och grovhackade svampen. Låt fräsa med i några minuter. Salta och peppra.
Häll på grädde och mjölk och låt koka i 10 minuter.
Häll i redning och rör om ordentligt. Smaka av stuvningen med mer salt och peppar om det behövs.
Lägg ut brödskivorna på plåt med bakplåtspapper. Fördela stuvningen. Det ska vara rikligt på varje skiva.
Täck stuvningen med skivad ost. Grädda i 10-15 minuter tills osten fått fin färg. Servera genast!