Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from 1 vote
Indisk vegansk linsgryta – dhal
Dhal, eller daal, finns i tusentals varianter. Den här är den enklast möjliga. Klar på bara 20 minuter och med få ingredienser – för att vara indiskt alltså!
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Indiskt
Portioner:
4
Ingredienser
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
msk
rapsolja
2
msk
curryblandning
se separat recept på curry
300
g
röda linser
1
röd paprika
strimlad
1
röd chili
hackad
1
burk
kokosmjölk
400 g
5
dl
vatten
1/2
tsk
salt
500
g
cocktailtomater
delade
1
påse
bladspenat
liten
1
msk
pressad citron
koriander
Instruktioner
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i oljan med curry minst 1 minut i kastrull.
Häll i linser, paprika och chili och fräs ytterligare 2 minuter.
Häll på kokosmjölk, vatten och salt och koka tills linserna är mjuka, cirka 10 minuter.
När linserna är lagom mjuka, tillsätt tomater och spenat.
Smaka av med pressad citron och eventuellt mer salt och peppar. Toppa med färsk koriander.
Servera grytan med naan, mer koriander och yoghurt.