En rustik gryta som du bara behöver servera med lite gott bröd till. Här har jag använt samma vin i grytan som jag serverar till. Det italienska vita vinet Casal di Serra.
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6personer
Ingredienser
1kgkycklinglårfiléer
1lökstor gul
2vitlöksklyftor
2mskrapsolja
1tsksalt+ 0,5 tsk salt
0,5tsksvartpepparnymald
1tskoregano
3msktomatpuré
1hönsbuljongtärning
5dlvatten
1burkhela tomater(400 g)
3dlvitt vint ex. Casal di Serra
500gchampinjoner
1msksmör
1krm vitpepparnymald
1burk bönor(400 g) stora vita
1paketharicots verts(250 g)
1kruka timjan
Tillbehör: bröd
Instruktioner
Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min.
Ansa och skär samtidigt svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering. Servera grytan med bröd.