En fräsch sallad serveras med snabbstekt kyckling. Srirachamajonnäs ger hetta åt salladen.
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Portioner: 4personer
Ingredienser
4kycklingfiléeri små bitar
1msksesamolja
4mskjapansk soja
1/2tsksalt
1/2tsksvartpeppar
1påsemixad sallad125 gram
400gramedamamebönortinade
16-20cocktailtomater
4lime
Sriracha Mayo Sauceeller majonnäs med chilisås
rostad lök
koriandereventuellt
Instruktioner
Stek kycklingbitarna på hög värme med sesamolja och soja. Salta och peppra.
Fördela salladen på fyra tallrikar. Häll över bönor och halverade tomater. Pressa en halv lime över varje tallrik.
Fördela kycklingen på salladen. Spritsa över srirashamajonnäs. Toppa med rostad lök och färsk koriander om du gillar det. Servera med extra limeklyftor.
Anteckning
Srirasha mayo sauce finns numera att köpa i många matbutiker. Om du inte finner den brukar i alla fall själva srirashachilisåsen finnas. Med den gör du lätt egen sås. Till 1 dl majonnäs (gärna Hellmans) tar du två msk srirashasås.