Den enklaste, snabbaste och godaste sallad du kan tänka dig. Det mesta kan du dessutom ha hemma i frysen.
Total tid15 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Portioner: 4personer
Ingredienser
4bitarlaxà 125 g, tinade
1dlsoja med ponzueller japansk soja och en halv pressad lime
1påsemixsallad125 g
400gramedamamebönortinade
225grammango i bitartinad
4lime
Sriracha Mayo Sauce
rostad lök
1krukakoriander
Instruktioner
Skär den nästan helt tinade laxen i cm-stora kuber. Blanda med soja och ev lime och låt stå i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
Ställ upp fyra tallrikar och gör salladen direkt på dem. Dela upp mixsalladen, strö över edamamebönor och mango. Pressa en halv lime över varje portion.
När laxen stått i 10 minuter, fördela den över salladen. Spritsa srirachamajonnäs över laxen och toppa med koriander och rostad lök. Servera gärna med en limeklyfta.
Video
Anteckning
Hittar du inte Sriracha Mayo Sauce i din butik kan du enkelt blanda ihop den själv. Till 1 dl färdig majonnäs (gärna Hellmans) tar du två msk srirachasås.Srirachasås är en vietnamesisk chilisås, ofta tillverkad i USA.Ponzu är en asiatisk citrussås gjord på citron, lime och apelsin. Kikkoman har en färdigblandad ponzusoja. Finner du inte den så ta 1 dl soja och 1/2 pressad lime.