För en rökigare salsa låter du en chipotle koka med istället för färsk chili eller guajillo.Testa dig fram till din favorit! Den rökigare varianten passar jättebra till citrussyrlig pulled chicken medan den syrligare salsan passar utmärkt till tacos al pastor (när man har mer hårdstekt kyckling, fläsk eller kött i sina tacos). Santa Maria har faktiskt ett helt ok utbud på torkade chilisorter som hänger i plastförpackningar intill kryddavdelningen. Ibland finns de på grönsaksavdelningen också.
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Mexikanskt
Keyword: chili, kokt, koriander, Salsa
Portioner: 4person
Ingredienser
3stvitlöksklyftor
2mskolja
4tomater i bitar
1gul lök i bitar
1röd chilihackad med kärnor, färsk spansk peppar eller guajillo
1/2tärningkycklingbuljong
ca 2dlvatten
salt
ev lime
koriander
Instruktioner
Hacka vitlöksklyftorna och tokfräs dem i oljan tills de är bruna – inte svarta men nästan brända! Använd en djup kastrull.
Tillsätt tomater, gul lök, chili och buljongtärning. Häll på vatten så att det täcker. Koka i ca 15 minuter.
Ta kastrullen från plattan och mixa salsan slät med mixerstav.
Smaka av med salt och eventuellt lime. Tillsätt färsk koriander efter behag när salsan svalnat något.