Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4
from 1 vote
Sillmacka
En matig smörgås som går att variera precis som man tycker att det passar. Smakrik ost, oliver, räksallad – ta det du gillar bäst!
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Smörgås
Kök:
Svenskt
Keyword:
Sill, Smörgås, sommar
Portioner:
4
personer
Ingredienser
4
hällakakor
små
smör
1
burk
inlagd sill, t ex löksill
à 220 gram
1
burk
skagenröra
200 gram
3
ägg
hårdkokta
6-7
körsbärstomater
1/2
gurka
Instruktioner
Smöra hällakakan.
Lägg på några bitar sill på varje bröd.
Klicka på skagenröra och bred ut något.
Skiva de kokta avsvalnade äggen och lägg ut några skivor på varje macka.
Skiva tomaterna och fördela jämt.
Skala gurkan och skiva fint på längden med till exempel potatisskalare. Lägg i "snirklar" på mackan.
Video