Den här ganska enkla kycklingpajen fungerar lika bra att äta ljummen som varm.
Förberedelser45 minuterminuter
Tillagningstid25 minuterminuter
Total tid1 timmet10 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: krämig kycklingpaj, texmex
Portioner: 6personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
pajform 25-28 cm i diameter
Ingredienser
Pajdeg:
125gramsmörrumsvarmt
3dlvetemjöl
2krmsalt
1-2mskkallt vatten
Fyllning:
2,5mskrapsolja
700gramkycklingkötti små bitar
1påsefajitakryddaca 30 gram
0,5tsksalt
0,5purjolökfint strimlad
1burkmajsliten
1förpfetaost150 gram
6ägg
2,5mskvispgrädde
10-15små tomaterdelade
Instruktioner
Knåda ihop pajdegen lite snabbt och tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i minst 30 min, gärna längre.
Sätt ugnen på 225°. Ta ut pajdegen och nagga den med en gaffel. Förgrädda pajskalet i minst 12 min. Börja samtidigt med fyllningen.
Hetta upp oljan i en gryta. Stek kycklingbitarna på hög värme. Ta undan lite purjo, ca 0,5 dl till senare. Krydda och låt resten av purjolöken fräsa med på medelvärme. Ställ åt sidan.
Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingen. Häll över majs, den sparade purjolöken och smula över fetaost.
Vispa upp sex ägg och tillsätt grädden. Häll över pajen.
Placera ut de delade små tomaterna med snittytan uppåt.
Grädda i 225° i minst 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Ta ut och låt pajen vila i minst 15 min. Servera sedan varm eller ljummen, gärna tillsammans med en krispig grönsallad med mycket gurka och melon.