En riktigt mustig sås som passar perfekt till nöt, kyckling och grillade grönsaker. En ganska stor sats men den här såsen vill du inte snåla med! Har du ingen irländsk whiskey kan du ta cognac eller brandy.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Såser
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1tsksvartpepparhel
1tskrosépeppar
1tskgrönpeppar
1bananschalottenlök
1mskolja
1msktomatpuré
2dlvispgrädde
1dlvatten
1mskljus soja
1mskkalvfond
1msk
irländsk whiskey
1krm salt
1tskMaizena ljus redning för såser
Instruktioner
Stöt pepparkornen i mortel.
Skala och finhacka löken.
Fräs pepparn i olja.
Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Tillsätt grädde, vatten, soja, fond och whiskey.
Sjud såsen utan lock ca 10 min, smaka av med salt.
Rör ner redning i såsen och låt puttra någon minut till.