Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
2
votes
Amerikans potatissallad
Supergod potatissallad som du gör på grillad eller ugnsstekt potatis. En vinnare!
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Amerikanskt
Keyword:
amerikansk potatissalld, grillad potatissallad, krämig potatissallad
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1
kilo
potatis
3
msk
olja
1
tsk
salt
1
tsk
svartpeppar
1,5
dl
majonnäs
1
dl
syltlök
finhackad
0,5
dl
spad från syltlöken
2
stjälkar
blekselleri
finhackad
2
msk
dijonsenap
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i munsbitar.
Häll olja på en plåt eller i en folieform och sprid ut potatisen. Salta.
Baka i ugn eller på grill i 20-30 min tills potatisen är helt mjuk och fått fin yta.
Blanda majonnäs, hackad syltlök, spad, finhackad blekselleri och dijon i en skål.
Ta ut potatisen, peppra och låt svalna i 10 min.
Smaka av potatisen, den ska vara rejält salt. Blanda den ljumna potatisen med dressingen och servera genast.