Ett recept från Hello Fresh som jag gjort om till mitt eget.
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Stekpanna, ugnsform, bakplåtspapper
Ingredienser
Potatis:
1kilopotatis
2mskolivolja
2msktacokryddarecept på egen tacokrydda
1tsksalt
Salsa:
2,5tskbalsamvinäger
4tomater
1röd paprika
1krukakoriander
2vitlöksklyftor
0,5tsksalt
2tsksocker
Kyckling:
600gramkycklingbröstfilé
2ägg
75grampanko ströbröd
2mskegen tacokrydda
2mskolivolja
Till servering:
80gramaioli
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med 2 msk olivolja, 2 msk egen tacokrydda och 1 tsk salt. Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min, tills de fått fin färg.
Finhacka tomat. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka vitlök. Hacka koriander grovt. Blanda i en skål med 2,5 tsk balsamvinäger, 2 tsk socker och 0,5 tsk salt.
Lägg en kycklingfilé mellan två bakplåtspapper och banka med en stekpanna tills den är jämntjock och ca 2 cm.
Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Blanda 2 msk tacokrydda med panko i en annan djup tallrik.
Panera kycklingen genom att doppa först i ägg, sedan i pankon. Se till att filéerna täcks helt.
Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta. Lägg på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Fördela kryddig potatis, cajunkyckling och salsa på tallrikar. Lägg på en klick aioli och hugg in.