Nubberöra med matjessill och kokt potatis serveras som drinktilltugg på kavring. Jag dekorerar med vaktelägg men det går bra med vanliga ägg också.
Förberedelser20 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Tilltugg
Kök: Svenskt
Keyword: krämig, nubberöra, Tilltugg
Portioner: 30st
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
2dlpotatisfast, fint tärnad
8vakteläggeller 3 hönsägg
1förpackningmatjessill200 gram
1,5dlmajonnäs
0,5dldillhackad
2mskgräslökhackad
0,5tsksalt
8skivorkavring
gräslök till dekoration
Instruktioner
Börja med att koka den fint tärnade, fasta potatisen i välsaltat vatten i 10 min. Ta upp några bitar och smaka av att den är klar. Spola av i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Koka vakteläggen i 4 min. Koka vanliga ägg i ca 10 min. Spola i kallt vatten och ställ åt sidan.
Hacka matjessillen fint.
Ta fram en skål och blanda sill, potatis, majonnäs, dill, gräslök och salt. Ställ åt sidan.
Dela brödskivorna i 4 bitar. Lägg ca 1,5 tsk Nubberöra på varje bit.
Skala äggen och skär varje vaktelägg i 4 klyftor. Skär vanliga ägg i skivor, gärna med en äggskärare. Dela i mindre bitar och lägg överst på varje tilltugg
Strö över lite hackad gräslök innan du serverar tilltuggen.