Enkelt recept och ett superbra sätt att ta vara på redan stekt rostbiff. Perfekt både på buffé och på en middag med potatisgratäng och sallad. Rostbiffen räcker till 6 personer på en middag och 10 på en buffé. Köttet är gott efter en h men kan gärna stå kallt i ett helt dygn.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid1 timmet
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
650gramrostbiffstekt
0,5dljapansk soja
0,5dlbalsamvinäger
0,5dlportvin
1,5msksocker
1tsksvartpeppar
1tskchiliexplosion
1dlkapris
1dlsoltorkade tomater strimlade
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till marinaden utom kapris och tomater.
Skiva köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på ett uppläggningsfat. Häll över marinaden och låt stå i rumstemperatur minst 1 h eller låt köttet marinera i kylen över natten.
När du ska servera strö över kapris och tomater.
Servera med sallad och bröd på buffé eller potatisgratäng och grönsaker som huvudrätt.