Har du turen att få kvar en bit lättstekt kött? Då ska du testa denna variant på Biff Rydberg. Har du inte majonnäs kan du göra senapscrème med t ex crème fraiche ist.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid40 minuterminuter
Total tid50 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
2 stekpannor
Ingredienser
200gramköttt ex ryggbiff, oxfilé – lättstekt
350grampotatis
2gula lökareller bananschalottenlök
2mskolja
2msksmör
0,5tsksalt
svartpeppar
Tillbehör:
2äggulor
saltgurka
Dijoncrème:
1dlmajonnäs
2mskdijonsenap
2krmsalt
Instruktioner
Blanda under tiden dijoncrème och separera äggen. Spara äggvitan till en lyxig äggröra eller omelett. Skär köttet i kuber ca 1x1 cm.
När potatisen är mjuk, höj värmen och fräs på så att den får fin stekyta.
Häll upp löken i en skål. Hetta upp stekpannan och fräs köttet snabbt på hög värme. Tillsätt ev lite mer fett om det blir torrt i pannan. Salta och peppra ev köttet.
Lägg upp på tallrikar, potatis för sig, kött för sig och löken i mitten. Servera med äggulor och saltgurka samt dijoncrème.