En supergod lakto-ovo-vegetarisk paj med getost, rostad paprika, valnötter och honung.
Förberedelser30 minuterminuter
Tillagningstid20 minuterminuter
Total tid50 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Ugnsfast form
Pajform gärna med höga kanter.
En bit aluminiumfolie
Ingredienser
Pajskal:
125gramsmör
3dlmjöl
2krmsalt
2mskvattenkallt
Fyllning:
2röd paprikastrimlad
1gul paprikastrimlad
1purjolökskivad
2mskolja
0,5tsksalt
350gramgetost
50gramvalnötter
0,5dlhonung
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop mjöl, smör, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut degen i formen och ställ kallt i minst 30 min.
Blanda strimlad paprika och purjo med olja och salt i en ugnsfast form. Rosta i minst 30 min tills grönsakerna fått fin färg och släppt ifrån sig den mesta vätskan.
Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 min eller tills det fått lite färg.
Bred ut paprikablandningen i pajskalet.
Skiva getosten och lägg ovanpå. Strö över valnötter.
Smält honungen i mikro några sekunder och ringla sedan över ost och nötter.
Grädda i ugnen i ungefär 7 min. Håll god koll för nötterna bränns snabbt. Lägg på en bit folie när du tycker att pajen fått fin färg och fortsätt grädda minst 10 min.