Med din egenkokta buljong blir den här grytan en riktig höjdare! Servera med riven parmesan och ett bröd. det blir en stor sats. Vet du att du ska ha med i matlådor så kan du koka pastan på sidan av och sätta i eftersom så sväller den inte i såsen.
Börja med att koka kycklingen i en stor gryta med lock. Spola av den i kallt vatten och lägg den i grytan. Häll på vatten tills det täcker, eller nästan täcker i alla fall. Salta.
Låt kycklingen koka i 10 minuter och ta bort skummet som bildats på ytan.
Lägg i purjo och morot och låt kycklingen koka under lock i minst 1 h.
Ta upp kycklingen, lägg på skärbräda för att svalna. Sila av buljongen i en bunke eller kastrull. Ställ åt sidan. Diska ur grytan och använd den till grytan.
Grytan:
Hetta upp olja i grytan. Fräs lök, vitlök och chili på hög värme.
Sänk värmen och låt purjo, morot och tomatpuré fräsa med.
Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen. Häll ner i grytan
Häll i buljongen från kycklingkoket, krossade tomater, risoni och bönor. Låt koka i minst 8 min.
Rensa samtidigt kycklingen från skinn och ben och skär i små bitar. Häll i grytan.