En mustig marinad som förgyller alla sorters grönsaker på grillen. Har du ingen BBQ-sås med chili så kan du tillsätta 1 tsk chilisås i marinaden.
Förberedelser40 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid50 minuterminuter
Måltid: Tillbehör
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
Grönsaker:
1auberginei tunna skivor
2spetspaprikordelade
1rödlöki skivor
250gramchampinjoner
Marinad:
1dlolja
2mskBBQ-såsgärna med chili
1msksoja
2vitlöksklyftorfinhackade
1tsksalt
0,5tsksvartpeppar
0,5citronfinrivet skal och saft
1mskoreganogärna mexikansk
Instruktioner
Lägg ut alla grönsaker och svamp på skärbräda, folie eller bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Pensla marinaden på grönsakerna och svampen och lägg ut på folie, bakplåtspapper eller skärbrädor.
Låt ligga i ca 30 min.
Grilla allt tills genomstekt. Servera ev med sås eller dip eller som tillbehör.
Anteckning
Mexikansk oregano smakar mer än den vi vanligtvis använder, den har till och med en viss citrussmak och är helt underbar i både grytor och marinader. Du hittar den till exempel på Andale.se, en mexikansk webbshop.