Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4
from
2
votes
Fransk potatissallad
Ett enkelt och gott tillbehör som passar till den mesta. Här serverar jag den till lättrökt lax.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1
kilo
potatis
skrubbad
1
påse
minispenat
10
cocktailtomater
1
burk
kapris
Dressing:
2
msk
olivolja
eller annan olja
1
msk
dijonsenap
0,5
tsk
äppelcidervinäger
0,5
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
Instruktioner
Koka potatisen i bitar i saltat vatten. Låt svalna.
Blanda dressingen i en stor salladsskål, vispa hårt så att den blir jämn.
Häll i potatis, delade tomater, spenat och kapris och rör om ordentligt. Potatisen får gärna bli lite mosig.