Jag flamberar med lite tequila, reposado. Har du ingen tequila men mörk rom kan du använda den istället.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Dessert
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1burkananasringarca 200 gram, eller färsk ananas
1röd chili
2msksmör
2mskagavesirap
1nypasalt
2msktequilagärna reposado
vaniljglass
vaniljrån
Instruktioner
Häll av spadet från ananasringarna, eller skala och hacka ananas i 2x2 cm stora bitar.
Hacka chilin fint.
Smält smör i en stekpanna. Häll i agavesirap och en nypa salt. Låt koka ihop 1 min.
Tillsätt ananas och chili, låt puttra 1 min.
Häll i tequila och tänd genast på med en tändare med långt skaft. Låt brinna 30 sek och rör sedan om så att elden slocknar. Låt puttra ytterligare 3 min.
Servera ananasen med vaniljglass och rån i t ex coupeglas.