Det här receptet är för två stora tumblerglas. Gör du mindre portioner räcker det till fyra personer. Agavesirap är sötare än socker. Bynt smör och en nypa salt balanserar upp smakerna. Jag använder persika och hallon eftersom det är mina favoriter men den här desserten kan varieras hur mycket som helst. Ta din favoritfrukt och -bär!
Förberedelser15 minuterminuter
Tillagningstid5 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Dessert
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
2msksmör
0,5dlagavesirap(Beso)
2dlmüslieller havregryn
1krmsalt
2dlturkisk yoghurt
1burkpersika
hallon
Instruktioner
Bryn smöret i en stekpanna. Häll i agavesirap och låt puttra ihop på hög värme ca 2 min.
Häll i müsli och rör om ordentligt så att alla gryn blir täckta av karamellen. Salta. Ställ åt sidan och låt svalna.
Varva hackad persika, gryn och yoghurt i ett glas. Toppa med hallon och ringla över lite extra agavesirap.