Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Landgång med gravad lax och skagenröra
En lika enkel som delikat måltid är den sorgligt bortglömda landgången! Här är ett förslag till goda pålägg.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Portioner:
4
portioner
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
4
landgångsbröd
smör
300
gram
skagenröra
200
gram
gravad lax
i skivor
8
skivor
ost
4
ägg
hårdkokta
gurka
i skivor
tomater
små
Instruktioner
Bred langångarna med smör ända ut i kanterna.
Klicka på skagenröra och bred ut.
Rulla laxen och lägg tre skivor på varje landgång.
Rulla osten och lägg på landgångarna.
Skala äggen och skiva, gärna med äggskivare. Lägg på skivorna.
Dela tomaterna och lägg på.
Skär ett snitt i gurkskivorna och lägg på dem.
Servera, gärna med kall lager eller te.