En variant på köttfärssås som passar hela familjen. Krydda med chilisås efter behag och servera med extra svartpeppar.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
500gramkycklingfärs
1gul lök
1vitlöksklyfta
2mskolja
2msktomatpuré
0,5tsksalt
2krmsvartpeppar
2moröttergrovrivna
1burkfinkrossade tomatergärna från Mutti
1dlvitt vin
1dlvispgrädde
1mskoregano
0,5mskchilisåst ex Chulula
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tills den fått lite färg. Låt kycklingfärsen fräsa med tills den är genomstekt. Rör om hela tiden så att den inte bränner fast.
Tillsätt tomatpuré, salt och peppar och rör om ordentligt.
Rör ner rivna morötter, krossade tomater, vin och grädde. Krydda med oregano och chilisås. Låt puttra en stund.
Smaka eventuellt av med mer salt och chilisås. Servera med nykokt pasta och extra svartpeppar.