Recept från boken Bastu av Jens Linder och Stefan Wettainen.Denna gindrink med grapetonic är sedan mitten av 1900-talet den drink som finländare framför allt förknippar med bastubad, även om många inte dricker alkohol under själva badet. Blandningen säljs på burk och har så gjorts ända sedan den skapades i samband med sommar-OS i Helsingfors 1952. Men om man gör den själv, med bitar av grapefrukt, blir den än mer levande i smaken. Här är mitt recept. Ska drinken drickas i bastun, bör den serveras i plastglas eller något annat okrossbart material. Även utan gin blir drinken mycket god.
Total tid10 minuterminuter
Måltid: Drinkar
Portioner: 1drink
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
4clgin
1dlgrapefruktjuicehelst nypressad 1⁄2 dl
1⁄2dlgrapefruktkött
1dltonic water efter smak
4isbitar
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i höga glas (som gärna har stått i kylen någon timme).
Dekorera eventuellt med en skiva grapefrukt. Servera på en gång.