En enkel god soppa som fungerar lika bra som en liten förrätt som värmande huvudrätt tillsammans med bröd och lagrad ost. Som förrätt räcker den till 8 pers. Hur mycket salt du behöver beror på vilken buljong du använder.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid35 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1gul lök liten
2vitlöksklyftor
2mskolja
500grammorötter
1,5litervatten
1,5grönsaksbuljongtärning
2,5dlkokosgrädde
2krmcayennepeppar
1mskingefärafärsk, riven
1apelsinsaft och rivet skal
1tsksalt
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan.
Skala och hacka morötterna. Låt fräsa med löken en stund.
Häll på vatten och buljong och koka i minst 25 min.
Ta från plattan och mixa slät med en stavmixer eller i en blender.
Sätt tillbaka på plattan och rör ner kokosgrädde, cayennepeppar, ingefära apelsinskal och -juice samt salt. Späd ev med mera vatten om du tycker att soppan är för tjock. Smaka ev av med mera salt.