Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Smörstekta äpplen med kanelcrunch
Varmt, kallt, lent och knaprigt. I den här desserten finns allt!
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid:
Dessert
Portioner:
4
personer
Ingredienser
3
röda äpplen
gärna Sydtyrolska äpplen
2
msk
smör
2
msk
mörk rom
Amaretto eller brandy
2
msk
strösocker
vaniljglass
granola
gärna med kanel
Instruktioner
Skär äpplen i bitar. Smält smör i en stekpanna.
Stek äpple på ganska hög värme. Tillsätt rom, Amaretto eller brandy. Om barn ska äta så bara uteslut alkoholen.
Tillsätt socker och låt koka in i äpplena ett tag.
Servera heta äpplen med vaniljglass och färdigköpt granola, gärna med kanelsmak. Om du inte hittar det kan du bara pudra över lite kanel.