En koreansk pyttipanna med glasnudlar som du kan variera precis som du vill. Min favorit är den här vegetariska varianten med mycket hårdstekt svamp i. Vegansk, glutenfri och toppengod!
30 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Portioner: 4personer
Ingredienser
200gramglasnudlarav sötpotatis
2mskolja + 2 msk olja
200gramchampinjoner
0,5tsksalt
1bananschalottenlök
15cmsquash
1röd paprika
2salladslökar
Till dressingen:
2mskjapansk sojaeller koreansk
1mskströsocker
2tsksesamolja
0,5tsksvartpeppar
Instruktioner
Koka nudlarna efter beskrivningen på förpackningen. Sila av och spola hastigt under kallt vatten. Klipp nudlarna i små bitar med sax.
Samtidigt som du kokar nudlarna: Skölj och skiva svampen. Stek champinjonerna hårt i oljan på hög värme. Salta.
Hacka schalottenlöken fint och fräs i olja.
Strimla squash och paprika, skiva salladslöken fint. Fräs tillsammans med löken ca fem minuter tills det fått lite färg och blivit mjukt.
Blanda nudlar, svamp och grönsaker i en bunke. Tillsätt soja, socker, sesamolja och svartpeppar. Låt dra i minst 10 minuter. Servera gärna ljummet.