En klassisk drink med få ingredienser. Börja med ett par droppar Angostura Bitter om du inte älskar beska, och smaka av efter som. Förr gjordes drinken med angostura droppad på en sockerbit som muddlades, men med sockerlag (50/50) slipper du knaster mellan tänderna.
Total tid5 minuterminuter
Måltid: Drinkar
Kök: Amerikanskt
Portioner: 1drink
Ingredienser
1isbitstor
4clbourbon
1,5clsockerlag
4dropparAngostura Bitter
1bitapelsinskal
Instruktioner
Lägg en stor isbit i ett whiskyglas.
Häll på bourbon och sockerlag och rör om en stund.
Smaka av med Angostura Bitter och rör om igen.
Pressa oljan ur apelsinskalet och släpp ner skalet i drinken. Rör om igen så att isen släpper lite vatten.
Anteckning
För dig som inte har några stora iskubsformar, frys is i valfri form av plast eller metall. En gammal glassform, typ Big-Pack, brukar fungera utmärkt. Fyll den bara ca 4 cm upp.När isen stelnat ta ut ur frysen och skär så jämna kuber du kan med en tandad brödkniv. Se till att anpassa isen efter dina största glas.